Julhantverk

Klä upp dig till jul


Det är inte bara granen som ska kläs till jul, utan även du själv. Under juletider brukar det bli en del festligheter och det kan då vara kul att lägga lite extra krut på sin klädsel, såväl om man är barn som vuxen eller man som kvinna. Det finns idag en mängd olika alternativ som man kan välja mellan och hur mycket energi man vill lägga på detta är helt och hållet upp till dig.

Nyår brukar många förknippa med glitter och fest och just detta finns det mängder utav i butikerna lagom till högtiderna. För tjejer kan en glittrig blus, ett par festliga skor eller en paljettblåsa lysa upp vilken fest som helst, medans många killar väljer skjorta och väst, eller kanske till och med kavaj, Även detaljer som smycken eller slipsar kan sätta en festlig touch på din klädsel.

Andra alternativ
Om du inte vill klä upp dig något speciellt, men ändå få till en julig känsla så finns det flera olika alternativ som du kan addera. Till exempel kan du ta på dig en tomteluva, eller kanske ett par fina örhängen i form utav julkulor. Man kan även med hjälp utav juliga färger såsom rött få till en julkänsla utan att lägga ner speciellt mycket tid på det.

Inte heller behöver julen innebära att du ska ut i butikerna och köpa nytt, utan du kan gott och väl hitta passande plagg i din egen garderob. Gör du inte detta så har du säkert någon släkting eller vän som mer än gärna lånar ut till dig.

Barnens julklädsel
Många barn uppskattar att få klä upp sig lite extra inför julen och även här finns det mängder utav olika alternativ. Ett är att låta barnen klä sig i tomtedräkt eller liknande. Har ditt barn tidigare under helgerna varit med i ett luciafirande så kan kläderna härifrån mer än gärna återanvändas. Många butiker fylls inför helgerna med fina kläder såsom bodys som ser ut som en kostym eller festklänning, vilket kan passa bra för de allra minsta. De något äldre barnen kanske vill klä sig i samma stil som sina föräldrar och för detta finns det mängder av flugor, finklänningar eller skjortor för alla åldrar.